Project omschrijving

Airco onderhoud

Onderhoud van uw airco

Of u uw airco nou veel of weinig gebruikt, onderhoud is altijd nodig. Dit voorkomt namelijk dat uw airconditioning stuk gaat en u een dure reparatie moet laten uitvoeren. Om te voorkomen dat uw airco kapot gaat, moet er regelmatig een servicebeurt worden uitgevoerd aan uw aircosysteem.

Wij raden daarom aan uw airco ieder jaar te laten nakijken en om elke 3 jaar een airco service beurt uit te laten voeren.

“Wist u dat een slecht werkende airco een negatief effect heeft op uw brandstofverbruik?”

Servicebeurt

De kosten van een airco service beurt zijn € 115,-.

De monteur gaat het:

  • Koudemiddel recupereren
  • Aircosysteem vacumeren
  • Aircosysteem vullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel en olie

Aircocheck

Wij checken uw airco voor € 15,-. Let op: er wordt, naast het controleren van de functionaliteit van de airco, niets aan uw aircosysteem gedaan.

Gebruik uw airco het gehele jaar

Als u aan airco denkt, denkt u waarschijnlijk direct aan de warme zomermaanden. Maar wist u wel dat airco ook ontzettend nuttig kan zijn tijdens de koude en natte maanden van het jaar? Airco’s onttrekken namelijk vocht uit de lucht en dit zorgt voor schonere ramen.
Daarbij houdt u uw aircosysteem ‘fit’ door het gehele jaar door de airconditioning te gebruiken. De circulatie van het koudemiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Op deze manier voorkomt u lekkages en een vast zittende compressor en dus onnodige reparatiekosten. Gebruik daarom uw airco het gehele jaar door!

Werkt mijn airco nog optimaal?

Heeft u het idee dat uw airco niet meer zo goed koelt als voorheen? Maak dan gerust een afspraak. Het kan goed zijn dat de koudemiddel moet worden bijgevuld of dat er iets kapot is.

Tip Schakel uw aircosysteem vijf minuten voor dat u uw bestemming heeft bereikt uit. Op deze manier kan het koudemiddel drogen waardoor er geen nare luchtjes ontstaan.

Maak een afspraak

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Vrijdag8:00 - 17:30
VrijdagavondOp Afspraak
ZaterdagOp Afspraak

   0511 47 22 53

Afspraak maken?

Is er iets mis met uw auto? Heeft uw auto onderhoud nodig of misschien de APK?

MAAK EEN AFSPRAAK